Door deze drankjes ga jij beter kunnen slapen

Slapeloze nacht? Moet je naar bed, maar ben je totaal niet moe? Of kom je gewoon even niet in slaap? Het schapen tellen en de ademhalingsoefeningen zullen niet altijd helpen. Toch zijn er manieren waarop je heel makkelijk jezelf wat extra slaperig kan laten worden, namelijk door middel van drinken. De volgende drankjes kunnen bijdragen aan jouw nachtrust en zorgen ervoor dat jij heerlijk gaat slapen.

Diverse soorten thee

Een kopje thee kan erg goed helpen als het gaat om slaap. En dan natuurlijk wel de thee zonder cafeïne, anders werkt het natuurlijk een beetje tegen dit principe in. Een goede thee die bijvoorbeeld kan helpen is kamillethee of lavendelthee. Kamillethee smaakt lekker kruidig en zal je lekker rustig maken. Lavendelthee wordt natuurlijk gemaakt van lavendel, en daarvan weten we al helemaal dat het kalmerende werkingen heeft. Natuurlijk kun je in de supermarkt ook op zoek gaan naar slaapthee. Er zijn diverse merken die allerlei soorten slaapthee aanbieden. Vaak zijn dit kruidentheetjes die je lekker rustig en slaperig maken. Na een kopje thee voor het slapen gaan kan je dus heerlijk wegdromen!

Melk

We kennen natuurlijk allemaal het kopje warme melk van vroeger, maar het werkt ook wel echt als slaapmiddel. Met name sojamelk of amandelmelk zijn erg goed om voor het slapen gaan te drinken. In beide zitten stoffen die bijdragen aan het aanmaken van melatonine en hiermee val je dus een stuk sneller en prettiger in slaap. Door het even op te warmen, krijg je net als met thee dat extra beetje slaperigheid mee en dat is dus zeker geen gek idee.

Noten(smoothie)

Wist je dat veel noten vol zitten met stoffen die bijdragen aan een goede nachtrust? Dit is dezelfde stof als in sojamelk. Je kunt voor het slapengaan dus een smoothie maken en hier noten doorheen doen, maar je kunt ze ook gewoon los eten. Dat is wel net zo makkelijk, maar geeft je hetzelfde effect. Ideaal dus!

Een extra tip: naast het drinken van drankjes, kun je ook bepaalde geuren gebruiken in de slaapkamer. Bepaalde aroma’s maken je slaperig en zullen je hier dus mee helpen. Gebruik bijvoorbeeld een lavendelolie op je tweepersoons boxspring of spray wat lavendelgeur op je kussens, lakens en matras. Ook kun je gebruik maken van een aroma diffuser of een oliebrander die de geur door je kamer zal verspreiden. Omringd door een kalmerende geur zal jij heerlijk in slaap vallen en ook de hele nacht lekker in slaap blijven.