Hoogwerkers en overige machinerie

Het uitvoeren van een klus op hoogte kan gevaren met zich meebrengen. Als werkgever wil je uiteraard dat deze gevaren zo veel mogelijk beperkt worden. Gelukkig zijn er diverse machines die het werken op hoogte veiliger kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld een hoogwerker of overige machinerie gebruiken voor jouw klus op hoogte. Deze machines dragen bij aan de veiligheid en zorgen voor een soepeler verloop van de werkzaamheden. 

Voor elke klus een passende hoogwerker

Iedere klus die je uit moet voeren is weer anders. Zo vraagt een klus op hoogte met een moeilijk begaanbaar terrein om een stevige hoogwerker. Een rups telescoophoogwerker zou in dit geval uitkomst bieden. Dit type hoogwerker is namelijk goed geschikt voor een modderig terrein met veel obstakels. Zoek je een hoogwerker die op elk terrein inzetbaar is en daarnaast meerdere personen kan vervoeren? Dan moet je een schaarhoogwerker huren. Dit type hoogwerker staat bekend om het feit dat hij meerdere personen tegelijk kan vervoeren. Deze hoogwerker biedt dus uitkomst als je een grote klus moet uitvoeren. De schaarhoogwerker ruwterrein is daarnaast ook nog eens op ieder terrein te gebruiken. Dit type hoogwerker is dus met recht multifunctioneel te noemen. 

Hoge en lastig bereikbare plekken 

Een hoogwerker is bedoeld om jou te ondersteunen bij jouw werkzaamheden op hoogte. Maar moet je een klus uitvoeren op hoogte op een moeilijk bereikbare plek? Dan kan een verreiker huren zinvol zijn. Evenals de hoogwerker helpt de verreiker jou bij het uitvoeren van de klus op hoogte. Maar de verreiker heeft daarnaast als uniek kenmerk dat hij jou op moeilijk bereikbare plekken kan brengen. Dit is dan ook waarin een verreiker zich van een hoogwerker onderscheidt. Het hangt van de klus af welke machine je het beste kunt gebruiken. Vaststaat in ieder geval dat allebei de machines de werkzaamheden zullen vereenvoudigen. Daarnaast dragen de hoogwerker en de verreiker allebei bij aan jouw veiligheid.

Voor welke verreiker kies je? 

Heb je binnenkort een klus op hoogte? En moet je voor deze klus op een moeilijk bereikbare plek zijn? Dan is het huren van een verreiker de uitkomst. Maar voor welke specifieke verreiker moet je dan kiezen? Dit type machine wordt grofweg in twee categorieën onderverdeeld. Je hebt namelijk de roterende en de starre verreikers. Voor allebei de soorten verreikers geldt dat ze ook weer in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Het verschil tussen de machines binnen dezelfde categorie zit hem in het hefgewicht en de reikwijdte. En ook de werkhoogte verschilt per machine. Welke machine jij het beste kunt gebruiken, hangt dus geheel van de uit te voeren klus af.