Nieuwe meubels? Zo houd je ze mooi

Als je nieuwe meubels hebt, dan wil je ze zo lang mogelijk mooi houden. Zeker vroeger waren er nog wel eens mensen die hier een beetje in doorschoten. Die al hun nieuwe meubels zorgvuldig bedekten met kleden, zodat ze niet beschadigd zouden raken, en mooi zouden blijven. Niet dat daar nog iets van te zien was ondertussen, maar dat detail werd even over het hoofd gezien.

Tegenwoordig zijn we daar iets makkelijker in geworden, maar nog steeds vinden we het wel fijn als meubels lang mooi blijven. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat te realiseren.

Kies voor het materiaal dat bij je past

Heb je jonge kinderen? Dan is het niet zo heel handig om te kiezen voor meubels die snel onherstelbaar beschadigd kunnen raken. We weten allemaal dat kinderen nu eenmaal schade maken, ze zijn nu eenmaal nog niet zo handig. Een beker melk gaat zo nu en dan eens om, stukjes klei leiden hun eigen leven en een ongelukje tijdens de zindelijkheidstraining valt ook niet te voorkomen.

Door te kiezen voor een bank die makkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld van kunstleer, bespaar je jezelf tijdens deze jaren een hoop frustratie. Ook andere meubels kies je liever niet van al te kwetsbare materialen, zodat je niet de hele dag én je kinderen én je meubels in de gaten hoeft te houden. Ook wanneer je huisdieren hebt is het niet onverstandig om hier een beetje op te letten, overigens. Zeker katten staan erom bekend graag hun nageltjes ergens in te zetten. Het ene materiaal is hier beter tegen bestand dan het andere.

Extra aandacht voor de eettafel

Als er één plek is waar veel gemorst wordt, met alle vlekken van dien, dan is het wel de eettafel. Deze een beetje extra beschermen kan dus geen kwaad. Met een tafelbeschermer voorkom je dat er vlekken op komen die er nooit meer uitgaan. Je weet wel, die in de categorie ‘tomatensaus op een lichte, houten tafel’. Een normaal tafelkleed heeft zo zijn beperkingen, als het gaat om het opvangen hiervan. Een goed doorzichtig tafelzeil is dan effectiever. Niet alleen zie je je tafel er gewoon doorheen, die heb je tenslotte niet voor niets gekocht, ook kun je alle gemorste etenswaren er gemakkelijk af vegen als de maaltijd erop zit. Zeker wanneer je een tafel hebt die nogal ‘vatbaar’ is, kan het helemaal geen kwaad om de beschermer er permanent op te laten liggen. Kies je voor een kwalitatief goed exemplaar, dan zal hij je ook zeker niet in de weg liggen.