Waarom zou je HR++dubbel glas moeten pakken?

Als je bezig bent met het verbeteren van de isolatie van je huis, is HR++ dubbel glas zeker iets om over te overwegen. Dit type glas heeft veel voordelen ten opzichte van standaard enkel glas of zelfs gewoon dubbel glas. In deze blog ontdek je waarom HR++ dubbel glas een slimme keuze is voor het optimaliseren van de isolatie en het verhogen van het comfort in je huis.

  • Een comfortabelere leefomgeving het hele jaar door

Het eerste voordeel van HR++ dubbel glas is de uitstekende isolatiewaarde. Dit komt door de speciale coating en de gasvulling tussen de glasplaten. Hierdoor kan HR++ dubbel glas warmte veel beter vasthouden dan enkel glas of gewoon dubbel glas. Dit betekent dat in de winter de warmte beter binnen blijft, waardoor je minder hoeft te stoken en je energiekosten kunt verlagen. Bovendien houdt HR++ dubbel glas in de zomer de hitte beter buiten, waardoor je huis koeler blijft en je niet afhankelijk bent van airconditioning. 

  • Geniet van een rustige en vredige omgeving

Een ander voordeel van HR++ dubbel glas is de verbeterde geluidsisolatie. Door de combinatie van twee glasplaten met een gasvulling ertussen kan dit type glas geluidstrillingen beter absorberen en dempen dan enkel glas. Dit betekent dat geluiden van buitenaf, zoals verkeerslawaai, bouwwerkzaamheden of andere omgevingsgeluiden, minder goed doordringen tot in je huis. Hierdoor kun je genieten van een rustige en vredige leefomgeving.

  • Verhoogde veiligheid met HR++ dubbel glas

Een ander aspect waar HR++ dubbel glas in uitblinkt, is de verbeterde veiligheid. Door de twee glasplaten met daartussen een gasvulling is HR++ dubbel glas sterker en moeilijker te breken dan enkel glas. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om je huis binnen te dringen. Bovendien zorgt HR++ dubbel glas ervoor dat bij eventuele breuk de glasscherven aan de folie blijven kleven, waardoor de kans op verwondingen aanzienlijk vermindert.

  • Behoud van helder zicht

Daarnaast biedt HR++ dubbel glas ook nog andere voordelen, zoals het verminderen van condensvorming op de ramen. Doordat de binnenruit van HR++ dubbel glas warmer blijft, is de kans op condensvorming veel kleiner dan bij enkel glas. Dit betekent dat je helder zicht op de buitenwereld behoudt en geen last hebt van vervelende condensdruppels op je ramen.

  • Verminder CO2-uitstoot met HR++ glas

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat HR++ glas een duurzame keuze is. Door de verbeterde isolatie hoef je minder te stoken, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien draagt HR++ dubbel glas bij aan het behoud van een comfortabele temperatuur in huis, waardoor je minder afhankelijk bent van kunstmatige verwarming of koeling.

Kortom, HR++ dubbel glas is een slimme investering voor het optimaliseren van de isolatie, het comfort en de veiligheid van je huis. Het biedt een aangename leefomgeving, bespaart energie en kosten, vermindert geluidsoverlast en draagt bij aan duurzaamheid. Bij het overwegen van nieuwe beglazing voor jouw woning is HR++ dubbel glas zeker de moeite waard om te overwegen. Neem contact op met een glasprofessional of een gespecialiseerd bedrijf zoals Schoonenberg voor meer informatie over HR++ glas en hoe het jouw huis kan verbeteren.