Wat is een eettafel in Scandinavische stijl?

Wanneer je druk bezig bent met verhuizen en een nieuw interieur wil aanschaffen of simpelweg je interieur wil veranderen in je huis voor een nieuw gevoel, het gevoel dat je bent verhuisd en je bevindt in een nieuw huis, dan ben je wellicht op zoek naar een interieur in de Scandinavische stijl. De Scandinavische stijl is erg neutraal en het voelt alsof je de natuur naar binnen haalt.

Wanneer je de Scandinavische stil overweegt, dan betekent dat dus ook dat je een eettafel Scandinavische stijl wil halen, maar wat is een eettafel in Scandinavische stijl eigenlijk? Lees daarvoor verder en kom er meteen achter. 

De Scandinavische stijl en zijn oorsprong

De Scandinavische stijl is gebaseerd op een aantal bewegingen die teruggaan tot de 19e en 20ste eeuw. De Scandinavische stil werd uiteindelijk gevormd door tradities en ervaringen die werden gedeeld en werden gewaardeerd door de regio.

De Scandinavische culturen hebben altijd de neiging gehad om alleen te gebruiken wat ze nodig hadden en de materialen dicht bij hen in de buurt te hebben. Hierdoor was er altijd genoeg materiaal om mee te bouwen en kreeg de Scandinavische stijl geen overdreven uiterlijk, maar meer een minimalistisch uiterlijk.   

De Scandinavische stijl wordt nu steeds populairder en blijft evolueren, met de kans om een echte moderne klassieker te worden.

Het uiterlijk van de Scandinavische stijl

Bij het maken van meubilair in een Scandinavische stijl wordt er alleen gebruik gemaakt van de dingen die nodig zijn. Hierdoor krijgt de Scandinavische stijl een functioneel en eenvoudig uiterlijk. Kijk bijvoorbeeld naar een eettafel eiken. Een eiken eettafel heeft een functioneel en eenvoudig uiterlijk.

Daarnaast is een eiken eettafel ook natuurlijk van kleur met dank aan de natuurlijke houtsoort die wordt gebruikt, wat ook kenmerkend is voor de Scandinavische stijl.

Wanneer je dus een Scandinavische eettafel aanschaft, dan zul je dus een eettafel krijgen die licht van kleur is en gemaakt is van een natuurlijke houtsoort, waardoor het lijkt alsof je de natuur in je huis haalt. 

Scandinavische eettafels en een minimalistische uitstraling

Wanneer je een eettafel haalt in de Scandinavische stijl, dan heb je een eettafel die een minimalistische uitstraling heeft. Heel af en toe heeft een Scandinavische eettafel een robuuster uiterlijk, aangezien de eettafel dan voorzien is van een onderstel gemaakt van metaal.

Verder heeft een Scandinavische eettafel vooral de kleuren wit, zwart, grijs en aardetinten. Hierdoor wordt er bijgedragen aan de minimalistische uitstraling.

Scandinavische eettafels worden gezien als het middelpunt en daarom is het belangrijk dat er niet te veel accessoires om de tafel heen staan. Daarnaast dient de tafel ook goed te passen in je woning, zodat de eettafel tot zijn recht komt.