3 tips voor een duurzaam en natuurlijk interieur

In 2022 staan steeds meer mensen stil bij duurzaamheid. Het hoort er nu eenmaal bij om te letten op het milieu bij het doen van aankopen. Daarnaast speelt het ook een rol bij het inrichten van je woning. De rust die een natuurlijk interieur kan geven, wil iedereen wel in huis halen. Door te gaan voor duurzame materialen maak je het plaatje helemaal compleet.

Zo kun je op een speelse en duurzame manier je raamdecoratie bij elkaar uitkiezen, kunnen houten elementen het gevoel geven dat je zoekt en doen de planten de rest. Lees snel verder om meer te weten te komen over de 3 tips voor een duurzaam en natuurlijk interieur.

Tip 1: Raamdecoratie als sfeermaker

Dat raamdecoratie bepalend is voor de sfeer in huis, is bij veel mensen bekend. Als je je interieur op een duurzame en natuurlijke manier in wilt richten, kun je raamdecoratie daarbij goed gebruiken. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Voor elke woonstijl en voor elk type raam is er wel geschikte raamdecoratie te vinden.

Tegenwoordig worden veel soorten raamdecoratie ook op maat beschikbaar gesteld. Populaire soorten zoals jaloezieƫn, rolgordijnen en shutters op maat gaan als warme broodjes over de toonbank. Of je nu een rond, vierkant of schuin raam hebt, er is bijna altijd wel raamdecoratie te vinden die op maat gemaakt kan worden.

Tip 2: Houttinten zijn hip

Heb je het over duurzame materialen met een natuurlijke look? Dan heb je het over hout. Hout kun je op diverse manieren in je woning toepassen. Houten meubels geven al snel veel sfeer. Overweeg bijvoorbeeld eens een houten eettafel, vloer of kast. Bij elke woonstijl kan hout wel passen.

Ook kun je bijvoorbeeld denken aan houten raamdecoratie. Houten jaloezieƫn zijn helemaal in de mode. Naast dat de jaloezieƫn er mooi uitzien, kun je er op een handige manier de hoeveelheid licht en de privacy mee bepalen. Zo sla je meerdere vliegen in ƩƩn klap.

Tip 3: Planten zijn altijd een goed idee

Planten in je woning brengen automatisch het natuurlijke gevoel waar je naar op zoek bent. Groener wordt het niet. Wanneer je op dagelijkse basis omgeven bent met veel planten, wordt je daar blijer van. Het handige is dat je de planten in elke woonruimte wel kunt plaatsen. Er bestaan zoveel verschillende soorten dat er in meerdere ruimtes een prachtige plant kan komen.Ā