5 populaire woonstijlen uitgelicht

Iedereen heeft een andere smaak wat interieur betreft. De ene houdt van veel kleur in huis en de ander heeft liever een rustig interieur met veel neutrale tonen. Om jouw smaak goed te kunnen omschrijven kun je dit doen met een woonstijl die het meest aansluit bij wat je leuk vindt. Er zijn veel woonstijlen en er komen er ook steeds meer bij. Er worden ook veel combinaties gemaakt tussen woonstijlen, zo is er voor iedereen de perfecte woonstijl te vinden.

Industrieel

Een bekende woonstijl is bijvoorbeeld Industrieel. De woonstijl is ontstaan in New York, waar oude fabrieken omgetoverd werden tot appartementen, ook wel lofts genoemd. In deze woonstijl komen daarom ook veel robuuste meubels voor en er wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen zoals hout en metaal. Muren van beton met wat imperfecties of een muren waar de bakstenen zichtbaar zijn passen helemaal in dit plaatje. Als je houdt van een stoer interieur met donkere elementen, kun je jouw voorkeur goed omschrijven met een industrieel interieur.

Hotel chique

Een compleet andere woonstijl kan goed omschreven worden met luxe en comfort. Dat is namelijk precies waar het om gaat in een hotel chique interieur, waar luxe en comfort op nummer 1 staat. Om dit hotel gevoel ook thuis te creëren kun je de hotel chique woonstijl natuurlijk ook thuis toepassen. Een merk dat het zeker waard is om te bekijken is Richmond Interiors. Dit is hét merk voor een hotel chique interieur. Richmond heeft prachtige velvet fauteuils met gouden pootjes, maar bijvoorbeeld ook royale eettafels die dezelfde luxe touch hebben. Richmond Interiors is dus zeker iets voor jou als je houdt van hotel chique.

Minimalistisch

Een woonstijl die de laatste tijd steeds populairder wordt is een minimalistische woonstijl. Vaak worden er in deze woonstijl neutrale kleuren gebruikt zonder veel printjes. Het is een zeer rustige woonstijl die zorgt voor een rustige look. In de eetkamer kun je de minimalistische woonstijl toepassen door te kiezen voor bijvoorbeeld een licht houten eettafel en eetkamerstoelen met een minimalistisch design. De eetkamerstoelen van het merk Jesper Home zijn de perfecte keuze voor in een minimalistische woonstijl. De stoelen hebben een uniek design en zijn erg comfortabel voor aan de eettafel. De kleuren van de eetkamerstoelen van Jesper Home zorgen voor een rustige look. Ook heeft Jesper home prachtige fauteuils om je minimalistische interieur helemaal mee af te maken.

Wabi Sabi

Weinig mensen weten wat de woonstijl Wabi Sabi inhoudt, toch is het een stijl die steeds populairder wordt. Er is enige vergelijking met de minimalistische woonstijl maar Wabi Sabi is op zichzelf een unieke stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en in deze woonstijl wordt de schoonheid van imperfectie gezien. Bekijk de inspiratiepagina op de website van Sohome voor meer informatie over Wabi Sabi.

Retro

Een woonstijl die al voor een lange tijd trendy is, is de stijl retro. Donker hout, diepgroene kleuren en de stof velvet zijn kenmerkend voor deze woonstijl. De stijl is zeker niet voor iedereen, maar het is alsnog een geliefde woonstijl. Ben je helemaal fan van de retro woonstijl? Kijk dan bij de retro revival collectie van het merk Kave Home, hier zal zeker iets tussen zitten wat helemaal jouw ding is.