Dit is waarom je badkamer één van de meest belangrijke ruimtes in je woning is

We schrijven hier op PrachtigHuis veel over de verschillende ruimtes in je woning en hoe je deze het beste kunt inrichten en opmaken voor optimale esthetische aantrekkingskracht én functionaliteit. Maar als er één kamer is die wat ons betreft in veel huizen wat meer aandacht verdient, dan is het wel de badkamer. Wist je dat sommige studies uitwijzen dat de badkamer een van de belangrijkste kamers in je huis is? Het is dé plek waar we naartoe gaan om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag werk. En hoewel we het liefst allemaal een flinke jacuzzi in onze badkamer plaatsen, maar dat niet kunnen vanwege de ruimte, zijn er tóch een aantal manieren om van je badkamer een heuse home-spa te maken.

In dit artikel volgen enkele geweldige manieren om de aantrekkingskracht en functionaliteit van je badkamer te vergroten, maar vertellen we je ook waarom dit juist in deze kamer zo belangrijk is. Lees je mee?

Waarom is de badkamer zo’n belangrijke ruimte?

Let’s face it: de badkamer is dé kamer waar je je dag begint en eindigt. De gemiddelde persoon brengt zo’n 2 jaar van zijn leven door in de badkamer! En hoewel dit dus flink wat tijd is, is het eenvoudig om te vergeten hoe belangrijk en invloedrijk de badkamer in ons leven is. Douchen, je haar wassen, ontspannen in een bad zijn geweldige gewoonten die zo’n positieve invloed hebben op ons humeur wanneer we de dag beginnen en zijn geweldig om ons aan het eind van de dag tot rust te brengen.

Het verbeteren van de kwaliteit van ons leven zit hem vaak in kleine details en subtiele, dagelijkse verwennerijen. Nét wat meer tijd besteden aan je huidverzorging of net even wat extra minuutjes in bad besteden (in plaats van op je smartphone). Het heiligdom van een badkamer kan zowel de geest als het lichaam een ​​welverdiende rust bieden. De badkamer is een van de enige ruimtes waar mensen zich regelmatig afsluiten van de buitenwereld en alleen kunt zijn met hun gedachten. En zeg nou eerlijk, een warm, met olie doordrenkt bad is toch een een prachtige plek om na te denken over de beproevingen van de dag en om plannen te maken voor de komende dag, maar ook om te reinigen, te ontspannen en te genieten? In huize PrachtigHuis in ieder geval wel!

Hoe tover je je badkamer in tot een home-spa?

Een bezoekje aan een sauna, massagesalon of spa is iets wat de meesten van ons één van de fijnste dingen in het leven vinden. Even helemaal niets. Geen stress, geen zorgen en geen druk. Maar wat nou als we je vertellen dat je zo’n spa ook thuis na kunt bootsen door simpelweg wat accessoires (heb je de spullen van het merk Tiger al eens bekeken?!) of andere tegels te installeren? Zelfs in kleine badkamers zijn er manieren om afstand te doen van koude, kille, sfeerloze kleurstellingen en objecten. Hieronder zetten we 3 manieren voor je op een rij!

1. Installeer dimlampen

Als je de sfeer wilt scheppen voor een romantisch bad voor het slapengaan, overweeg dan inbouw plafondlampen of wandlampen met dimmerbediening te installeren. Je kunt een dimmer gebruiken om je lichten te verzachten en de spa-achtige sfeer te scheppen tijdens het baden. Het installeren van dimmerbesturingen brengt soms complexe werkzaamheden of elektrische bedradingsproblemen met zich mee. Daarom raad ik wel aan om dergelijk werk over te laten aan een professionele elektricien. Je kunt ook overwegen lampen aan te brengen in de hoeken, onder de badrand of de rand van wastafel.

2. Creëer een warm gevoel met imitatiehouten tegels

Hoewel houten vloeren zeker het gevoel van rust en warmte kunnen oproepen, is het nooit een ideaal materiaal voor vochtige ruimtes. Gelukkig hebben huiseigenaren dankzij de technologie van vandaag een ander levensvatbaar alternatief. Dit komt in de vorm van ‘faux houten tegels’. Faux houten tegels zijn keramische of porseleinen tegels die de natuurlijke texturen van hout imiteren. Het heeft niet alleen een hogere weerstand tegen water, maar is ook verkrijgbaar in verschillende patronen die passen bij elk interieur van de spabadkamer.

3. Installeer een regendouche

Veel huiseigenaren gaan ervan uit dat een ligbad een must-have is in een spa-achtige badkamer. En hoewel ik het daar helemaal mee eens ben, heeft niet elke badkamer ruimte voor een bad. Een massagedouchekop of regendouche neemt geen extra vierkante meters in beslag, maar is wél heerlijk om lekker tot rust te komen. Bovendien zul je hem waarschijnlijk elke dag gebruiken. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je beide producten in je badkamer zou kunnen installeren. Als je je echter zorgen maakt over budget en ruimte, offer dan je badkuip op voor een verbeterde douche, samen met een luxere massagedouchekop. De spa-achtige douche zal zeker aan je ontspanningsbehoeften voldoen!