Geef jouw huis een hotelgevoel in 3 stappen

Door de pandemie zijn we massaal ons huis meer gaan waarderen natuurlijk. Vakantiegeld bleef over en investeerden huisbezitters in nieuwe meubels of grote verbouwingen. Naar verwachting zullen we ook meer thuis blijven. Daardoor wil het misschien ook wel wat chiquer aankleden. Een soort hotelinrichting, maar dan gewoon thuis. Hoe dat te doen? Volg deze tips!

Meer aankleding in de slaapkamer

Een hotelkamer bestaat in de meeste gevallen natuurlijk puur uit een mooi aangeklede slaapkamer. Om je huis tot een hotel om te toveren, werkt het dan ook om hier te beginnen. Met een lading extra kussentjes, een superzacht dekbed en een mooie plate voor daar overheen kom je al een heel groot eind. Maar wat te denken van een gouden dienblad op wieltjes waar je een extra koffiezetautomaat op zet? Zo maak jij ‘s ochtends voordat de dag écht begint en jij een schipperstrui heren

aantrekt al lekker een kopje koffie, gewoon in de slaapkamer! Bij voorkeur kies je zo’n rijdend dienblad in bijvoorbeeld een gouden kleur: chiquer dan chique. Daarnaast hangt in menig hotelkamer een televisie aan de wand: heb jij die ook al? Maak van je slaapkamer een hotelkamer en hang er eventueel eentje op! 

Lekker badderen

De volgende kamer die aan de beurt is, is de badkamer. Betrap jij jezelf erop dat je standaard kiest voor een hotelkamer met bad? Lekker luieren na een lange dag en jezelf onderdompelen in snoeiheet bad met overal heerlijk geurend zeepsop. Dát is pas genieten! Heb jij ruimte in je badkamer voor een nieuw bad? Investeer dan nu jouw vakantiegeld in een losstaand bad. Hoe gaaf is dat? Bij menig badkamer make-over plaatst men tegenwoordig zo’n bad, dus ga voor jouw hotel-look mee in deze trend. Verder kun je jezelf heerlijke zeepjes cadeau doen, extra zachte handdoeken inslaan en mooie decoratie aan de muur hangen. 

Tuin = verlengstuk

Lange tijd waren we aan onze tuin gekluisterd. De plek om toch nog lekker buiten te chillen in bijvoorbeeld je v hals trui heren. Ook hier kun je uiteraard een hotelsfeer creëren. Haal de Ibiza-look in huis met vrolijke parasolletjes, kussentjes en bamboe-meubels. Gun de barbecue een prominente plek in de tuin en maak, als de ruimte er is, er een buitenkeuken omheen. Welke man wil er nu geen eigen buitenkeuken. Wil je helemaal uitpakken, dan is een stenen oven een grote aanrader: lekker je eigen verse pizza’s maken. Nog meer op zoek naar het vakantie-idee? Strooi dan in één hoek van de tuin lekker zacht zand. Zet hier een stoel neer en lees je buik in de volle zon, terwijl je voeten door het zachte zand gaan. Zo waan je je toch nog een beetje op vakantie, maar dan gewoon in je eigen achtertuin. 

Hopelijk kun jij je huis met deze tips net wat meer en vooral chiquer aankleden zodat je de hotelsfeer in huis haalt. Geniet ervan!