Geen warm water uit de kraan? Hier kan het aan liggen

Als je geen warm water in huis hebt, is dat erg frustrerend. Je wil natuurlijk gewoon kunnen douchen, afwassen of bijvoorbeeld de verwarming aanzetten. Kan dat niet? Dan is dat niet fijn. Er zijn een paar dingen die je kunt controleren als je geen warm water in huis hebt. De volgende dingen zijn dingen waar het probleem wellicht vandaan kan komen.

Doe een simpele check

Vaak ligt het probleem bij een heel simpel iets. De temperatuur die aangegeven staat op de cv-ketel kan namelijk erg laag staan. Dat heb je zelf niet door, maar kun je simpel controleren door de cv-ketel even te bekijken. Staat het laag? Stel de temperatuur dan wat hoger in. Maar staat er een hoog getal, maar is het water zeker niet die temperatuur? Dan ligt het probleem ergens anders.

Je kunt het ook controleren door even alle kranen in huis langs te gaan en te kijken of hier ook geen warm water beschikbaar is. Heb je in één kraan wel warm water? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de thermostaat bij die andere kraan. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Als een enkele verwarming het doet, kan het bij alleen deze verwarming vandaan komen. Als een andere verwarming het wel doet, moet je je dus focussen op die defecte verwarming.

Reset de ketel of boiler

Het resetten van de cv-ketel of boiler is vaak een stap die al veel kan doen. Door diverse invloeden kan de ketel namelijk even ‘van slag’ zijn en niet meer goed functioneren. Reset de cv-ketel en kijk nadat hij weer goed opgestart is even of hij het dan wel goed doet. Zo niet, dan ligt het probleem dieper dan dit. Maar vaak kan een simpele reset al veel oplossen.

Is de waterdruk in de cv-ketel niet goed? Dan moet je hem bijvullen. De waterdruk van ketels en boilers hoort tussen de 1.5 en 2 bar te staan. Als hij lager staat, kun je hem bijvullen. Zorg dat je je goed inleest over hoe je dit het beste doet, zodat je geen fouten maakt.

Niet zelf op te lossen?

Soms is het probleem lastiger te ontdekken dan je verwacht en is het slim om een bedrijf in te schakelen die je kan helpen met het oplossen van het probleem. Ga online opzoek naar experts als het gaat om cv-ketels en waterdruk en wacht tot zij het probleem op kunnen lossen. Het kost wat meer tijd, maar dan kun je straks wel weer lekker douchen.