Gezond binnenklimaat creëren

Dat buitenlucht gezond is, weet eigenlijk iedereen wel. Maar in Nederland is het nu eenmaal zo dat het overgrote deel van de bevolking zijn of haar tijd binnen spendeert. Zowel thuis als op het werk. Daarom is goed ventileren en het creëren van een gezond binnenklimaat essentieel.

Waarom goed ventileren belangrijk is 

Wanneer je veel tijd binnen doorbrengt, is goede ventilatie van groot belang. Goede ventilatie draagt namelijk bij aan een gezond binnenklimaat. En een gezond binnenklimaat is essentieel voor jouw gezondheid. 

Vervuilde lucht moet worden vervangen door verse lucht. Wordt een ruimte niet goed geventileerd? Dan krijg je ta maken met zeer slechte lucht kwaliteit. Bacteriën en virussen krijgen vervolgens de kans om te groeien, met alle gevolgen van dien. Een ongezond binnenklimaat kan namelijk resulteren in verschillende gezondheidsklachten. Daarom is het zo belangrijk om een binnenruimte altijd goed te ventileren.

Verschillende soorten ventilatiesystemen

Het goed ventileren van een ruimte gaat verder dan het af en toe openen van een raam. Uiteraard draagt dit bij aan het verversen van de lucht binnen, maar het is niet voldoende. Hiervoor heb je een ventilatiesysteem nodig. Maar van welk ventilatiesysteem? Er zijn namelijk allerlei verschillende ventilatiesystemen verkrijgbaar. 

Een ventilatiesysteem dat in populariteit toeneemt, is ventilatiesysteem D. Dit systeem heeft zijn populariteit te danken aan zijn duurzaamheid. Er is spraken van een volledig mechanische aan- en afvoer van lucht. Ook de gebruikte warme lucht heeft in dit systeem een functie. Er gaat dus niet onnodig lucht verloren. Hierdoor spreekt men bij dit systeem van zogenoemde balansventilatie. 

Ventileren en isoleren 

Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dit is met het oog op de energierekening heel plezierig. De warmte wordt namelijk beter vastgehouden, waardoor je minder stookkosten hebt. Maar deze goede isolering heeft ook tot gevolg dat je beter moet gaan ventileren. De vuile lucht blijft namelijk in huis hangen en hierdoor kan er eenvoudig een ongezond binnenklimaat ontstaan.  Het is dus zeker bij goed geïsoleerde woningen essentieel om te zorgen voor een effectief ventilatiesysteem. Kies je voor een ventilatiesysteem dat werkt met balansventilatie? Dan sluit het systeem perfect aan op de duurzaamheid van de rest van je woning.