Hoe wordt jouw huis een prachtig huis?

Wanneer je je huis gaat inrichten dan wil je natuurlijk dat het niet zomaar een huis wordt. Het moet een thuis worden, jouw thuis! Een van de manieren om dat doel te bereiken is gebruik maken van mooie, luxe materialen. Kies voor een Ʃcht houten vloer en zorg voor behang met een reliƫf. Maar ook de raamdecoratie is hierbij belangrijk. De ramen zullen een flink oppervlakte van je muur innemen en dus is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie kiest. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor luxe materialen als linnen. Linnen gordijnen zullen niet helemaal verduisterend zijn, maar geven wel een absoluut gevoel van luxe.

Voorkom inkijk!

Woon je direct aan de straat, of loopt er een trottoir langs je voorraam, dan is het erg belangrijk dat je voorkomt dat mensen altijd maar naar binnen kunnen kijken. Je wilt immers niet altijd maar “te koop” zitten voor iedereen die langsloopt. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om je jaloezieĆ«n of rolgordijn gesloten te houden, maar of dat de sfeer in de kamer verhoogt valt ook weer af te wachten. Je kunt dan beter kiezen voor in between gordijnen. Deze gordijnen laten voldoende licht van buiten door, maar zorgen er direct voor dat je wat meer privacy hebt in je eigen huis. In between gordijnen zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar en je kunt op de website direct aangeven of je er ook een ophangsysteem bij wilt. Natuurlijk worden deze gordijnen voor jou op maat gemaakt. Twijfel je of je de kleur Ć©cht goed vindt passen? Vraag dan wat gratis samples aan. Je kunt dan goed bepalen wat de kleur zal doen in jouw interieur.

Combineer verschillende soorten raamdecoratie

Het kan zijn dat je alleen linnen gordijnen een beetje saai vindt of dat je graag, ‘s avonds, als je het licht aan hebt in huis, meer privacy wilt. Dan is het een goede optie om linnen gordijnen of in between gordijnen te combineren met plissĆ©gordijnen, jaloezieĆ«n of zelfs (duo) rolgordijnen. Dit is niet alleen een mooie, praktische oplossing. Het verhoogt ook nog eens de sfeer van luxe in je huis. Kies voor plissĆ©s in de kleur van de gordijnen of ga juist voor een contrasterende kleur. Of zorgt dat de jaloezieĆ«n en de linnen gordijnen elkaar naadloos aanvullen. Je zorgt er zo niet alleen voor dat je meer privacy hebt. Een bijkomend voordeel van deze mooie combinaties is ook nog dat ze ervoor zorgen dat het geluid in je huis gedempt wordt. Het “lege-huis-gevoel” is direct verdwenen!