Inspiratie voor de zolder

Je zolder wordt al jaren als opslagruimte gebruikt. Nu heb je laatst eindelijk alles opgeruimd en weggegooid en staat je zolder leeg. Wat moet je nu met de zolder doen? Je hebt een extra ruimte gekregen en wil deze graag nuttig inrichten. Hier wordt inspiratie gegevens voor wat je met je zolder kan doen. 

Zolder omtoveren tot slaapkamer 

Je kan ervoor kiezen om de zolder om te toveren tot slaapkamer. Als je geen extra slaapkamer nodig hebt voor een huisgenoot dan kan je deze slaapkamer altijd gebruiken voor gasten. In de slaapkamer wil je graag ruimte hebben en je niet opgesloten voelen. Als de zolder een schuin dak heeft kan je ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Dit kan je door een professionele dakdekker laten doen, zoals Dakprobleem Kwijt. Leg verder een mooie vloer in de zolderkamer voor een schoner gevoel. Zorg dat alles in de ruimte mooi is afgewerkt. Plaats slaapkamermeubilair in de kamer en een paar kamerplanten. Klaar! De zolder is een mooie slaapkamer geworden. 

Zolder omtoveren tot kantoor

Een andere optie is om je slaapkamer om te toveren tot kantoor. Bij een kantoor maakt het niet veel uit als een zolder een schuin plafond heeft. Je hebt alleen maar een bureau en bureaustoel nodig. Zorg natuurlijk wel dat je bureau op de juiste plek staat waar je je hoofd niet stoot. Bij een kantoor is het fijn als je veel daglicht hebt. Daglicht zorgt namelijk voor meer energie en motivatie tijdens het werken. Controleer dus vantevoren of je tevreden bent met het lichtinval. Zet het bureau op de plek waar het meeste lichtinval is. 

Zolder omtoveren tot kinderkamer 

Als derde is een zolder een fijne ruimte om om te toveren tot kinderkamer. Je kunt er een slaapkamer voor je kind van maken of een speelkamer voor je kind. Een schuin dak op de zolder maakt bij een kind nog niet zo veel uit. Daarom is het handig om er een slaapkamer voor je kind van te maken en niet voor een volwassen. Je kan het schuin dak zelfs in je voordeel gebruiken bij een kinderkamer. Creeër bijvoorbeeld het bed van je kind onder dit schuine dak.  Als je je zolder tot een kinderkamer omtovert moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je een stabiele trap naar de zolderkamer hebt. Een onstabiele trap is onverantwoordelijk voor een kind.

Is je zolder leeg en wil je deze ruimte graag opvullen? Doe dat dan op één van bovenstaande manieren.