Jouw dak volledig waterdicht

Als het buiten regent, wil jij er binnen in jouw woning droog bijzitten. Een waterdicht dak is dan ook essentieel. Je kunt ook wel stellen dat het dak een grote bijdrage levert aan jouw wooncomfort. Maar met welke dakbedekkingssoort weet je zeker dat het bij een regenbui binnen niet nat wordt? Met een dakbedekking die is gemaakt van EPDM. Dit betreft namelijk een sterke dakbedekkingssoort die is bestand tegen alle weersomstandigheden. 

EPDM: een sterke dakbedekkingssoort 

Nederland is een land dat hele uiteenlopende weersomstandigheden kent. Van temperaturen met tropische waarden in de zomermaanden tot strenge vorst in de wintermaanden. Jouw dakbedekking moet hiertegen bestand zijn. Als je kiest voor een EPDM dak weet je zeker dat je met alle weersomstandigheden binnen droog zit. EPDM is een synthetische rubbersoort die heel erg sterk is. Deze hoge weerbaarheid zorgt ervoor dat een dakbedekking van dit materiaal alle weersomstandigheden probleemloos doorstaat. Investeren in een dakbedekking die is gemaakt van EPDM is dan ook slim. Je weet hiermee namelijk zeker dat je er nu én op de lange termijn binnen droog bijzit. En een dakbedekking met een lange levensduur is precies wat je voor jouw woning nodig hebt. 

Zelf de dakbedekking leggen 

Investeren in een EPDM dakbedekking is niet alleen vanwege de hoogstaande kwaliteit verstandig. Deze dakbedekkingssoort onderscheidt zich namelijk ook nog op een ander vlak van overige dakbedekkingsmaterialen. Dit heeft alles te maken met de manier waarop een EPDM dakbedekking wordt gelegd. Je kunt een EPDM dakbedekking namelijk zelf leggen. Hiervoor zijn geen kennis en/of ervaring vereist. Het is uiteraard wel van belang dat je de juiste materialen gebruikt. Maar hiervoor kun je een speciaal EPDM pakket aanschaffen. Dit pakket bevat alle materialen die je nodig hebt voor het leggen van de dakbedekking. Zo weet je zeker dat je tijdens het uitvoeren van de klus nergens op mispakt. 

Waarom Europese EPDM? 

Er bestaan verschillende soorten EPDM dakbedekking. Namelijk: de Europese EPDM en de Amerikaanse EPDM. Het is de Europese EPDM waaraan professionele dakdekkers de voorkeur geven. Maar waarom is dit zo? De Europese variant bevat in tegenstelling tot de Amerikaanse variant geen talk. Hierdoor is het bevestigen van de Europese EPDM eenvoudiger. Je hoeft deze dakbedekkingssoort namelijk alleen maar enkelzijdig te verlijmen. En ook het schoonmaken, schuren en het aanbrengen van een primer is niet nodig. Bij de Amerikaanse EPDM moet dit allemaal wel omdat deze rubbersoort wel talk bevat. Je kunt daardoor wel stellen dat de Europese EPDM naast kwalitatief goed ook heel gebruiksvriendelijk is.