Nieuwe dakbedekking aanbrengen

Gaat jouw huidige dakbedekking al een tijdje mee en is deze inmiddels volledig versleten? Of heb je geconstateerd dat een deel van jouw dakbedekking kapot is? Dan is het in allebei de situaties zaak dat je (deels) een nieuwe dakbedekking aanbrengt. Wacht je te lang met het vervangen van jouw dakbedekking? Dan zal je op den duur last krijgen van lekkages met alle gevolgen van dien. Wacht dus niet te lang en plaats een nieuwe dakbedekking. 

Dakbedekkingsmateriaal van goede kwaliteit 

Heb je besloten dat je jouw dak van een nieuwe dakbedekking wilt voorzien? Dan zal je vervolgens de keuze voor een bepaalde dakbedekkingssoort moeten maken. Maar voor welke dakbedekking kun je het beste kiezen? Een dakbedekking gemaakt van EPDM betreft een goede keuze. Dit materiaal is een sterke rubbersoort die weerbaar is tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor gaat de dakbedekking lang mee. Investeren in deze dakbedekkingssoort betreft dus een slimme keuze voor nu én voor op de lange termijn. De levensduur van deze dakbedekkingssoort is namelijk lang. Het is dan ook niet voor niets dat deze dakbedekkingssoort op steeds meer Nederlandse daken verschijnt. Het betreft simpelweg een dakbedekking die van zeer goede kwaliteit is. 

Compleet pakket voor de bevestiging 

De unieke rubberen dakbedekkingssoort staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit. Maar er is nog iets dat deze dakbedekking uniek maakt. Namelijk: de gebruiksvriendelijkheid. De traditionele dakbedekkingssoorten moeten worden bevestigd door professionele dakdekkers met branders. Maar dat geldt niet voor EPDM folie. Deze dakbedekking kun je namelijk gewoon zelf bevestigen. Je hoeft geen ervaring te hebben op het gebied van dakbedekking. Deze dakbedekkingssoort kan relatief simpel worden verlijmd. Hiervoor is geen kennis of ervaring vereist. Het enige wat je nodig hebt is een speciaal EPDM pakket waarin alle benodigde materialen zitten. Dit speciale pakket bevat alle materialen die je nodig hebt voor een optimale bevestiging van de dakbedekking. Van lijm en kit tot het dakbedekkingsmateriaal zelf uiteraard. Het zit allemaal inbegrepen in het handige doe-het-zelf pakket. 

Verlijmen van de dakbedekking 

De rubberen dakbedekking hoeft in tegenstelling tot de traditionele dakbedekkingssoorten dus niet gebrand te worden. Het verlijmen van de dakbedekking volstaat. Maar hoe verlijm je de dakbedekking? En welke lijm heb je hiervoor nodig? Er zijn verschillende lijmsoorten voor deze dakbedekkingssoort verkrijgbaar. De bodemlijm dien je te gebruiken voor het enkelzijdig verlijmen van horizontale oppervlakken. Voor het verlijmen van opstanden en randen is er de contactlijm. Deze lijmsoort moet in tegenstelling tot de bodemlijn wel tweezijdig worden aangebracht. Kies je voor het speciale doe-het-zelf pakket? Dan heb je alle benodigde spullen, waaronder de lijm, al bij elkaar.