Tijd voor nieuwe raamdecoratie? Dit is waar je op let!

Verhuizen, verbouwen of gewoonweg tijd voor verandering en vernieuwing. Het zijn allemaal redenen om eens lekker aan de slag te gaan in en om het huis. Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Je moet van alles regelen op administratief vlak, dan hebben we het nog niet eens over de daadwerkelijke verhuizing en indeling. Ook bij een verbouwing komt er veel kijken. Voor een deel zal je toch het huis moeten ontruimen, afhankelijk wat je precies gaat verbouwen natuurlijk.

Lekker aan de slag

Als je dan toch alles al aan de kant hebt kun je gaan nadenken over de indeling van het interieur zelf. Ga je het huis herindelen, de bank op een andere plek zetten of misschien zelfs wel nieuwe meubels kopen? Of houd je het lekker zoals het was voor de verbouwing.

Misschien heb je wel een huis gekocht met een totaal andere indeling wat betreft ruimtes en grootte ervan. Is de woonkamer kleiner? Of juist de keuken wat groter? Je zal moeten passen en meten met de huidige meubels, zoals een bank of de eetkamertafel. Nieuw huis, nieuwe meubels voor een volledige frisse start? Dat wordt een ritje interieurzaken. Leuk toch? Wat nieuws uitzoeken in de stijl die jij voor ogen hebt en passend in het nieuwe huis.

Interieur

Er gaat veel tijd en werk in zitten, maar dat maakt het ook leuk. Hoe tof is het dat je uiteindelijk je helemaal thuis voelt met het interieur en de stijl die bij jou en jouw huis past. En dat helemaal zelf gematcht, uitgezocht en uitgewerkt! Ondanks dat het dus een grote, tijdrovende klus is vergeet er niet ook van te genieten. Het proces, de weg naar het eindresultaat toe is super leuk.

Online shoppen

Heb je door de drukte niet altijd zin en tijd om naar woonboulevards en bouwmarkten te gaan? Dat is volkomen begrijpelijk. Wat is het dan een uitkomst dat je tegenwoordig (bijna) alles online kan bestellen, waardoor je niet per se de deur uit hoeft voor benodigd materiaal of gewenst meubilair.

Zorg er bij online bestellingen wel voor dat je eerst goed gaat oriënteren voordat je zomaar wat besteld. Lekker even rondkijken online en artikelen met elkaar vergelijken of eventueel gebruikers reviews lezen. Reviews kunnen een goed beeld of goede mening vormen van het product.

Raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen voor de sier, maar heeft ook wel degelijk een functie. Zo verbeteren gordijnen de akoestiek in huis en helpen ze de lichtregeling. Kies voor op de slaapkamer voor lichtdichte gordijnen om de ruimte goed donker te maken en af te sluiten van licht van buitenaf. In de woonkamer wil men toch graag het daglicht behouden in combinatie met privacy. Dan kies je het beste voor transparante of inbetween gordijnen of misschien zelfs lichtdoorlatende gordijnen.

Gordijnen online zoeken, dit gebeurt steeds vaker. Zo zijn er ook steeds meer online gordijnwebshops, ook voor gordijnen op maat. Oriënteer je hiervoor goed door online proefstalen aan te vragen. Dan krijg je de stoffen thuisgestuurd en kun je checken welke het beste bij het interieur past, denk aan stofsoort, kleur e.d. Je kunt vaak online je maten en plooikeuzes invullen, waarna de gordijnen op maat worden gemaakt en thuis worden bezorgd.

Makkelijk hé? Zo’n online wereld!