5x de beste investeringen voor je nieuwe woning

Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je weten welke investeringen écht de moeite waard zijn? Dan helpen wij je een handje. In dit artikel zetten we 5 goede investeringen op een rij, waaronder een onderhoudsservice voor de dakgoot schoonmaken.

1. Abonnement op slimme woondiensten

Eén van de beste dingen die je voor je woning kunt doen tijdens en na de verbouwing is: regelmatig onderhoud. Want als je woning er tiptop bij staat, dan wil je dit natuurlijk zo houden. En als je je huis in de toekomst weer wil gaan verkopen, dan is het ook voor kopers interessant. De meeste mensen willen immers liever een woning kopen waar ze zo min mogelijk omkijken naar hebben, en niet een huis dat door achterstallig onderhoud verborgen verbreken vertoont.

Zorg daarom dat je het noodzakelijke onderhoud op tijd regelt. Als je een open haard of houtkachel hebt, schakel dan minimaal 1x per jaar een specialist in voor het schoorsteenvegen. En maak 1-2x per jaar de dakgoot schoon of abonneer je op een dakgootservice.

2. Meer leefruimte

Extra vierkante meters creëren levert altijd meer woongenot én een hogere verkoopwaarde op. Eerlijk is eerlijk: een uitbouw, erker, serre of dakkapel laten plaatsen is meestal een pittige investering. Maar het is er wel eentje die zich vrijwel altijd direct terugbetaald.

3. Duurzamere woning

Hoe duurzamer je woning, hoe minder energie je verbruikt en hoe meer geld je overhoudt. Je woning verduurzamen is dan ook een investering die je op de lange termijn zeker zal voelen in je portemonnee. Kies voor een moderne cv-installatie en laat deze regelmatig onderhouden. Zo zorg je dat je cv-ketel zuinig en krachtig blijft werken. Ook je woning beter isoleren leidt tot een lagere energierekening. En als je zonnepanelen laat plaatsen, dan kun je zelfs recht hebben op subsidie.

4. Extra bergruimte

Zelfs als je het nu nog niet nodig denkt te gaan hebben, durven we te wedden dat dit binnen een aantal jaar zal veranderen: extra bergruimte. Ongemerkt wordt ons huis namelijk steeds voller. En misschien wil je over een paar jaar dat rommelhok wel omtoveren tot thuiskantoor. Dus dan is het wel zo fijn als je nog steeds genoeg plek hebt voor alle spullen die je zo nu en dan nodig hebt. Laat voor extra bergruimte bijvoorbeeld een garage aan huis bouwen. Heb je beperkt budget? Renoveer dan de zolder of richt de garage opnieuw in.

5. Betere beveiliging

Tot slot wil je natuurlijk zo veilig mogelijk wonen en je geen zorgen hoeven maken om inbraak of diefstal. Daarom is het belangrijk om te investeren in de beveiliging van je nieuwe woning. Zorg dat al het hang- en sluitwerk op de ramen en buitendeuren beschikt over een goed keurmerk. Is dit niet het geval? Laat het dan vervangen. Berg kostbare spullen en belangrijke documenten op in een brandwerende (vloer)kluis. En als je afgelegen woont, dan is een slim alarmsysteem met een camera een must.