Zo bepaal jij de beste standplaats voor jouw buitenplanten

Planten kunnen in het interieur en het exterieur van het huis geplaatst worden. Er zijn super veel verschillende soorten binnen en buiten planten. Bij het bepalen van de beste plaats voor je buitenplanten zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden. In deze blog geven wij je een aantal tips over hoe je de beste standplaats voor jouw buitenplanten bepaalt.

Tip 1: Lichtbehoefte

Ten eerste, denk aan de hoeveelheid zonlicht die de plant nodig heeft. De zonlicht behoefte van iedere plant is anders. Zo zijn er planten die ten minste zes uur zonlicht per dag nodig hebben, deze moeten een plekje in de zon hebben. Maar er zijn ook planten die van halfschaduw en schaduw houden. Kies dus een plekje dat voldoet aan die zonlicht criteria.

Tip 2: Grondkwaliteit

Ten tweede moet je rekening houden met de grondsoort. Sommige planten geven de voorkeur aan zandgrond, terwijl andere het beter doen in kleigrond. Zorg ervoor dat de plant bij het juiste bodemtype past. Ook moet je rekening houden met het feit dat sommige grond er voedingsstoffen arm is, terwijl andere grond juist meer voedingsstoffen bevat. Bij grond met weinig voedingsstoffen zal je dus vaker bij moeten mesten. Daarnaast heb je droge grond en natte grond. Bepaalde planten houden van natte voetjes, terwijl anderen het juist liever droog houden. Kies op basis van de grond of je een hele sterke plant nodig hebt die wel tegen een stootje kan, of dat je ook voor een iets zwakkere plant kan gaan.

Tip 3: Klimaat

Denk ten slotte ook aan de temperatuur en de vochtigheidsgraad op de gekozen locatie. Sommige planten geven de voorkeur aan een warm klimaat, terwijl andere de voorkeur geven aan koelere temperaturen. Zorg ervoor dat de locatie die je kiest aan de specifieke behoeften van jouw plant kan voldoen. Door met al deze factoren rekening te houden, kan je ervoor zorgen dat je buitenplanten goed zullen gedijen in hun nieuwe plekje.

Wist je dat je binnen planten ook heel goed naar buiten kan verplaatsen?  Dit is iets waar veel mensen niet aan denken, maar het kan een geweldige manier zijn om je inrichting te veranderen. Als je een kamerplant hebt waar je van houdt, kun je overwegen om hem naar buiten te verplaatsen om te genieten van de frisse lucht en het natuurlijke licht. Zorg er wel voor dat je een plek kiest die voldoet aan alle criteria die hierboven zijn genoemd. Je plant zal je er dankbaar voor zijn!

Fleurdirect.nl

Bij Fleurdirect.nl scoor jij jouw nieuwe planten om je thuis mee op te vrolijken!